Offentlige og gæstenetværk

Vi har efterhånden lavet en del større og mindre netværk på campingpladser, hoteller og BnB, så vi har samlet os en masse erfaring med de problemer og udfordringer der er ved den type netværk.Vi har valgt at bruge Unifi fra Ubiquiti, som er et helt suverænt system til administration af trådløse netværk. Det giver adgang til at tilgå systemet via cloud, så administrationen kan foregå hvor som helst. Samtidig er enhederne billige, hvilket dog ikke er ensbetydende med at der er noget galt med kvaliteten, tvært imod er enhederne superstabile og i god mekanisk kvalitet. Systemet er meget simpelt at bruge, og det giver adgang til at se statistik over trafik, brugere og historik samt driftsstatus for enhederne. Der er naturligvis også adgang til administration af systemet, og hvis I ønsker det, kan vi overvåge og administrere det herfra.


Det er nødvendigt at sørge for at gæstebrugerne kun har adgang til internettet, ikke til den administrative/private del af netværket, ligesom det er nødvendigt at begrænse hastigheden for gæsterne. I praksis er det muligt at se Netflix i normal kvalitet med en begrænsning på 2 Mbit/s, og med den indstilling kan man faktisk have mere end 100 gæster på netværket uden større problemer på bare en 30Mbit internetforbindelse - de ser nemlig ikke alle Netflix på én gang. Men selvfølgelig vil det være klogt at have en hurtigere forbindelse til det antal brugere, det er der ingen tvivl om. De administrative/private brugere kan selvfølgelig bruge nettet med fuld hastighed og uden begrænsning.


Ubiquiti producerer både indendørs og udendørs access points, og fælles for dem alle er, at de strømforsynes via netværket - også kaldet POE. Det betyder at der blot skal trækkes ét kabel til hver enhed, og de kan strømforsynes centralt fra en POE switch. Unifi systemet kan enten ligge på en såkaldt Cloud Key, hvilket er en slags minicomputer, eller det kan ligge på en PC, som dog ikke behøver at køre hele tiden. For at have adgang via cloud, skal der bruges en Cloud Key eller en computer som kører 24/7.


Som det første skal vi se forholdene for at vurdere hvad der skal bruges, og efterfølgende kan vi enten sætte det hele op og gøre det færdigt, eller vi kan klargøre og opmærke alle enheder så du nemt selv kan sætte det op som aftalt og tilslutte det ifølge opmærkningen.


Som nævnt er Ubiquiti enhederne billige:

 
Bundsgaard Data  •  Snedkervej 17, 6740 Bramming  •  Tlf.: 75 17 30 59  •  
Åbningstid: Mandag til fredag fra 08.00 til 17.00
Ring og aftal indlevering til reparation